Ads 468x60px

TUTORIAL

TUTORIAL LETAK IKLAN NUFFNANG STATIK DI TEPI

Tutorial pertama ni aku nak cerita la macam mana aku buat iklan nuffang letak kat tepi. Bukan side bar tau. Yang macam ni ha.


ha nampak tak yang gambar justin bibir tu.


ok macam ni la. Korang scroll ke bawah pun dia tetap ada kat tepi. Ok cara dia senang je. Macam ni.

STEP 1
Bukak dashboard  > design > add gadget > add html

STEP 2
copy coding ni


<!-- kod iklan statik mula -->

<div style='display:scroll;position:fixed;bottom:10px;left:10px;'><!-- nuffnang -->

MASUKKAN CODE NUFFNANG KORANG

</div>

<!-- kod iklan statik tamat -->

STEP 3

Yang dekat bahagian MASUKKAN CODE NUFFNANG KORANG tu korang copy la ye dari page nuffnang pun boleh ataupun dari widget nuffnang yang dah ada kat side bar tu pun boleh.

STEP 4
Save then siap.

Selamat mencuba. Kalau tak jadi or ada apa-apa pertanyaan boleh ke TAB hubungi saya ok.

2 LOVE TO COMMENT:

Liling berkata...

Thanxx.hee.tapi aku tukar g sebelah kanan..dekat dengan shout box =) .

Aku buat dengan tukar left ke right =)

Cat Is Na! berkata...

Suka!! :D terima kasih *bow*

Catat Ulasan