Ads 468x60px

Rabu, 4 Mei 2011

TUTORIAL RETWEET TWITTER

Ok yang ni pulak macam mana nak letak button twitter tu kat entry.


Ha yang tu la. Ok senang juga. Seperti biasa la mula-mula..

1. dashboard > design > edit html
2. jangan lupa klik "expand widget tempalte"
3. cari ini coding <data:post.body/>
macammana nak cari coding cara mudah? korang tekan ctrl+F then masukkan coding nanti dia akan terus highlightkan

4. Masukkan coding ni bawah coding yang korang cari kat no 3 tu. Tapi kalau korang dah buat button like facebook tu korang masukkan coding dalam box ni bawah coding button like tu ok. Kalau tak ada lagi button like tu just paste bawah coding kat step 3 tu.



<div style='float:right; margin-right:10px;'>
<script>var twittleystyle = "0";</script><script src='http://twittley.com/button/button.js'/>
</div>


Ni salah satu la. Yang bold tu boleh tukar 0-6 untuk warna-warna lain. korang boleh la cuba sendiri k.

Last sekali cam biase save dan ta daaa.... button tweet dah siap.

rose:- jangan lupa like kalau suka ok.

1 LOVE TO COMMENT:

Lin Azlina berkata...

thanks untuk tutorial ni

Catat Ulasan