Ads 468x60px

Ahad, 23 Januari 2011

MACAMANA NAK DAFTAR NUFFNANG?

Walaupun aku ni boleh dikira baru lagi dalam berblogging tapi aku tau la cara nak masukkan iklan nuffnang kat blog. Jadi ni aku bagi step by step pada sesiapa yang tak tahu ok.

STEP 1
pegi ke www.nuffnang.com


Lepas korang klik daftar tu nanti akan keluar BLOGGER atau ADVERTISER. Korang pilih blogger k.

STEP 2

Lepas keluar macam ni korang penuhkan apa yang dia nak ok. Make sure alamat betul sebab cek akan dihantar ke alamat yang korang masukkan dalam borang ni.

STEP 3


Korang akan dapat emel macam ini untuk verifcation. Jadi untuk aktifkan korang klik link yang dia bg 2.

STEP 4

Korang nampak Hello, blogger x? Ha korang login masuk.

STEP 5


Ok Jadi la macam ni. Lepas tu kat situ ade tumnail blogger bio kan.

1) Klik BLOGGER BIO dan penuhkan. Jawab baik-baik ye. 

2) Klik BLOG MANAGER dan daftar blog yang korang nak masukkan iklan nuff.

3) Klik ADD ADS untuk code html yang korang kene masukkan kan blog korang.

STEP TERAKHIR
Lepas korang dah paste code html kat blog then siap. Juz naikkan trafic blog korang je.

Sekian selamat berblogging.

p/s: kalau ada yang tersilap dan terslh hrp maaf ye. sila la betulkan pada yg lebih tahu. *peace*








6 LOVE TO COMMENT:

LynnNovellaaa berkata...

sis, saya daftar tak lepas pun lah, dah daftar then bila try login balik takmau :(

mbak siphe berkata...

artikel menarik happy blog walking cik

Tanpa Nama berkata...

Wow! This blog looks just like my old one! It's on a totally different subject but it
has pretty much the same page layout and design. Superb choice of colors!


My web page - Best diet for fast fat burn (http://atlantisschool.blogspot.nl/2007/12/got-solar-facts.Html)

Tanpa Nama berkata...

Expérimentée, déjà depuis indiscutable années, nous toi-même garantissons rare complète
plaisir dans vos diversifié attentes après vous assurons rare cabine voyance à
l’exclusion de attente. Le conjoncture internet toi rêve manifeste
appui, semblablement la voyance par l'astrologie du lumière, au contraire
que vous puissiez vous retrouver régulièrement ; le programme
de à nous médiums puis voyants dans le effilé de planifier votre fonction du étendue, des professionnels à votre répartition 24h sur 24 mais autant entiers
ces jours de la semaine. Vous pourriez peut être former
piaillerie à angélique malgré vos demandes alors vos
soucis, elle fait vocifération à sa pendule divinatoire étant un objet voyance
et spécialement à travers ses prédictions.

Also visit my web blog; voyance tarot

Tanpa Nama berkata...

What's uup it's me, I am also visiting this website on a regular basis, this website is really pleasant andd the visitors are really
sharing pleasant thoughts.

my web-site :: relief opiate-based pain

Tanpa Nama berkata...

I enjoy, result in I discovered just what I was having a look for.
You've ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day.
Bye

My blog post ... increasing testosterone

Catat Ulasan